ACTUEEL

Esmé Wiegman verruilt NPV voor Coöperatie Palliatieve Zorg

Esmé Wiegman verlaat de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) per 1 maart 2018. Zij zal zich gaan concentreren op haar werkzaamheden in het overgangsbestuur van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland in oprichting.

Wiegman is sinds 2014 directeur van de NPV, een organisatie op christelijke grondslag. Zij is Tweede Kamerlid geweest namens de ChristenUnie van 2007 en 2012, waarbij zij gezondheidszorg in de portefeuille had. Ze heeft verschillende bestuurlijke en toezichthoudende functies naast haar werkzaamheden voor de NPV. Sinds 1 oktober 2017 is Wiegman voorzitter van het overgangsbestuur van de Coöperatie Palliatieve Zorg Nederland in oprichting waarin Stichting Fibula en IKNL samenwerken.

Bestuursvoorzitter Johan van der Ham zegt het jammer te vinden dat Wiegman weg gaat. "Wij hadden graag gezien dat zij langer als directeur bij de NPV was gebleven. Wiegman heeft ervoor gezorgd dat de NPV een veel gevraagde gesprekspartner op medisch-ethisch gebied is, onder meer in de politiek. De NPV doet het goed, de organisatie wordt gezien. Als bestuur zijn wij Esmé erg dankbaar voor haar enorme inzet en de resultaten die zij voor de NPV heeft bereikt."

"Palliatieve zorg is een thema dat mij erg aan het hart gaat", aldus Wiegman. "Het was voor mij geen gemakkelijke afweging, en ik heb ook gebeden voor mijn keuze. De NPV zal ik gaan missen, maar ik ben voornemens om op de sprekerslijst van de NPV te blijven." Het bestuur bezint zich op de vraag wat het vertrek van Wiegman betekent voor de NPV. Ook denkt het bestuur na over de route die gaat worden gevolgd om een nieuwe directeur te vinden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top