ACTUEEL

Naam Wouter Bos zingt rond boven Schiphol

VUmc-topman Wouter Bos zou volgens het FD en De Telegraaf één van de gegadigden zijn om Jos Nijhuis op te volgen als president-directeur van luchthaven Schiphol.

Bos zou met name goed liggen bij de gemeente Amsterdam, grootaandeelhouder van de luchthaven. Onlangs slaagde Bos er in om het prestigieuze Europese Medicijnagentschap (EMA) naar Amsterdam te halen. Ook is hij één van de drijvende krachten achter de fusie tussen VUmc en AMC.  

Op de shortlist staan volgens het FD vijf tot zes namen. Het FD weet met stelligheid te melden dat daartoe niet die van Joop Wijn en Melanie Schultz van Haegen behoren. De selectiecommissie vergaderde voor het weekend en zal dat volgende week weer doen. Het is de bedoeling om voor kerst duidelijkheid te hebben. De nieuwe topman kan dan in het voorjaar beginnen.

Bos zou niet de eerste ziekenhuisbestuurder zijn die de overstap maakt naar de nationale luchthaven. In 1998 werd toenmalig bestuursvoorzitter van UMC Utrecht Gerlach Cerfontaine hoogste baas van Schiphol, in welke rol hij zich ondermeer sterk maakte voor de aanleg van de Polderbaan ("vijfde baan") en voor de privatisering en beursgang van Schiphol.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

7 december 2017

Lijkt een prima stap. Langer dan 4 jaar ergens voor verantwoordelijk zijn past de heer Bos ook niet zo goed:).
Dan is ook vanuit het VUmc de ‘bedenker’ van de fusie met het AMC vertrokken en kan deze zonder gezichtsverlies worden afgeblazen.

Top