Finance

Ziekenhuizen mogen niet afwijken van salarisnorm voor bestuurders

Ziekenhuizen krijgen van de Rad van State geen toestemming om topbestuurders meer salaris te betalen dan de geldende salarisnormen voor de publieke en semi-publieke sector. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) had de minister van Volksgezondheid gevraagd om uitzondering te maken van deze regel, en nadat die had geweigerd stapte de NVZ naar de rechter.

De rechter stelde de ziekenhuizen in het ongelijk en ook de Raad van State (de hoogste rechter) heeft het verzoek van de NVZ nu afgewezen. Het hoger beroep werd aangespannen door de NVZ, de stichting Christelijk Algemeen Ziekenhuis Noordwest-Veluwe, de stichting Reinier Haga Groep en de stichting Gelre Ziekenhuizen.

Volgens de NVZ is het met de salarisregels, een maximum van 178.000 euro per jaar, lastig om geschikte bestuurders te vinden. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

15 maart 2018

NVZ vindt het lastig om binnen honoreringsplafond passende bestuurders te vinden. Dan geldt stelregel: als je ze niet kunt vinden, moet je ze maken. Bijv.: op 203.000 verpleegkundigen is x% geschikt om bestuurder te worden. Zijn er al geschikte Search bureaus voor deze doelgroep? Dit is een dossier voor RvT / RvC :strategisch topbeleid. Zie ook hoe andere westerse landen deze geschikte verpleegkundigen inzetten. Wat is het verschil met Nederland?

Top