Tech

Diakonessenhuis en Siemens sluiten meerjarencontract

Diakonessenhuis en Siemens sluiten meerjarencontract

Siemens Healthineers levert de komende tien jaar aan het Diakonessenhuis bijna alle beeldvormende apparatuur voor de afdelingen radiologie, cardiologie en nucleaire geneeskunde. Hiertoe hebben de partijen op 3 april een overeenkomst gesloten.

Naast het leveren van de apparatuur zijn onderhoud en opleiding en training onderdeel van het contract. Om de beschikbaarheid van apparatuur te garanderen komt er op locatie in het Diakonessenhuis een service engineer van Siemens Healthineers te werken.

De meerjarenovereenkomst betekent voor het Diakonessenhuis dat zij niet meer over ieder afzonderlijk apparaat hoeft te onderhandelen met een leverancier. Daarmee bespaart het ziekenhuis naar eigen zeggen zowel tijd als geld. Siemens en het Diakonessenhuis gaan zich de komende jaren ook samen bezighouden met innovatie en procesverbetering. Dit moet leiden tot een betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten.

Hoogwaardig

"Om topkwaliteit van zorg te leveren, hebben we deze hoogwaardige apparatuur nodig", zegt Martijn Wiesenekker, lid van de raad van bestuur van het Diakonessenhuis. "De komende tien jaar zijn we daar verzekerd van, terwijl het onze zorgprofessionals veel minder tijd kost. Die tijd kunnen ze besteden aan waar ze goed in zijn: de zorg voor onze patiënten."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top