ACTUEEL

Radboud sluit psychologische praktijk

De Radboud Universiteit heeft besloten om het Ambulatorium, een praktijk voor psychologische en pedagogische hulpverlening aan volwassenen, kinderen en hun ouders, te sluiten. Volgens Faculteit der Sociale Wetenschappen, waar de voorziening onder valt, levert het Ambulatorium een te beperkte bijdrage aan onderwijs en onderzoek.

Daarnaast is er sprake is van toegenomen complexiteit in wet- en regelgeving. Bovendien is het Ambulatorium niet kostendekkend. Om die reden worden de activiteiten in de loop van dit jaar geleidelijk afgebouwd. Voor de medewerkers van het Ambulatorium is het sociaal plan van toepassing.

Tevreden

Het Ambulatorium richt zich primair op cliëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Hoewel de bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te beperkt is, zijn de cliënten juist zeer tevreden over de geleverde zorg. De cliënten en hun verwijzers zijn persoonlijk geïnformeerd over het besluit en wat de eventuele gevolgen zijn voor individuele trajecten. Lopende behandelingen worden zoveel mogelijk door het Ambulatorium afgerond. Indien dit niet mogelijk is, zoeken de behandelaars naar andere oplossingen in directe afstemming met de verwijzers.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top