Gastvrijheid

EetJeBeter helpt diabetici aan een gezonder eetpatroon

EetJeBeter helpt diabetici aan een gezonder eetpatroon

Vijf organisaties op het gebied van voeding en gezondheid zijn het initiatief EetJeBeter gestart voor patiënten met diabetes type 2. Ze hopen via dit initiatief diabetici te motiveren een fundamentele verandering in hun eetpatroon te realiseren.

Een foodtruck van EetJeBeter trekt in mei in het kader van de campagne We Are Food door Noord-Brabant met kookclinics en voedingsadvies voor patiënten, zorgprofessionals en andere betrokkenen. Ook introduceren de initiatiefnemers een EetJeBeter-app en een kookboekje. Chefkok Robert Danse, die zelf diabetes type II heeft, geeft als ervaringsdeskundige uitleg over zijn strijd tegen diabetes en hoe hij met 'het nieuwe koken voor diabetici' grote stappen heeft gemaakt.

Initiatiefnemers van EetJeBeter zijn zorgcateraar FoodforCare, zorgverzekeraar CZ, supermarktketen EMTÉ, Maison van den Boer en IT-dienstverlener SIMAC. "Samen willen we enthousiasme creëren dat gezonde voeding lekker én binnen handbereik is", aldus Henk Kivits, keukenchef EetJeBeter.

Ondersteuning

"De uitspraak dat gezonde voeding van belang is voor mensen met diabetes is heel herkenbaar", zegt Lea Bouwmeester, directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). "En tegelijkertijd makkelijker gezegd dan gedaan. Wat is gezonde voeding en hoe eet en leef je dan? Die vraag is ingewikkelder voor mensen. Daarin is onder andere ook kennis en laagdrempelige ondersteuning nodig. Juist daarom vinden we initiatieven als EetJeBeter belangrijk. We volgen graag wat de effecten van de aanpak zijn voor de kwaliteit van leven van mensen met diabetes."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top