ACTUEEL

Topman Damen neemt afscheid van Cordaan

Bestuursvoorzitter Eelco Damen zwaait eind dit jaar af als bestuursvoorzitter van de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan. Volgens de 62-jarige Damen is de tijd rijp om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie.

Damen is al ruim twintig jaar actief als bestuurder in de Amsterdamse zorg. In 1997 werd hij bestuursvoorzitter van IJlanden, dat in 2005 met de Verenigde Amstelhuizen opging in Cordaan. Onder Damen’s leiding heeft Cordaan zich door de jaren heen ontpopt als sterkhouder van de Amsterdamse care. Zo nam Cordaan in 2008 het failliete Thuiszorg Amsterdam over. In 2013 hield Cordaan de organisatie voor joodse ouderenzorg Beth Shalom overeind.

Cordaan loopt daarnaast voorop op het gebied van zorgvernieuwing. Initiatieven in dit verband lopen uiteen vernieuwende woon-zorgvormen tot het inzetten van digitale hulpmiddelen. Rode draad is het versterken van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de klanten. In totaal bedient Cordaan met achtduizend werknemers en 120 locaties zorg en ondersteuning aan 20 duizend cliënten. De jaaromzet bedraagt zo’n 350 miljoen euro.

Nieuwe fase

"De Nederlandse zorgsector gaat een nieuwe fase in. Het is goed om nu een nieuwe generatie bestuurders aan het roer te zetten", stelt Damen in een persverklaring. Mariëlle Rompa, voorzitter raad van toezicht Cordaan: "We zijn Eelco dankbaar voor wat hij meer dan twee decennia voor de Cordaan-organisatie en voor de zorgsector in brede zin heeft betekend. Het tekent hem dat hij Cordaan ruim de tijd geeft voor deze zorgvuldige gang van zaken." De raad van toezicht zal op korte termijn "de nodige stappen zetten die zorgdragen voor de continuïteit" binnen de raad van bestuur van Cordaan.

Naast bestuurder van Cordaan is Damen voorzitter van het bestuur van het Ben Sajet Centrum. Of hij aanblijft als voorzitter moet nog worden besloten. Ook is Damen onder meer lid van Amsterdam Economic Board. Binnen de beroepsvereniging van zorgbestuurders NVZD heeft Damen zich lang ingezet voor de professionalisering van het vak van bestuurder. Buiten de zorg heeft hij nevenfuncties in de raad van toezicht van het Nationaal Holocaust museum, de Hollandsche Schouwburg en de Stichting Vergeten Slachtoffers.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top