ACTUEEL

Geschillencommissie benoemt nieuwe voorzitter

Rolf de Groot is per 1 mei benoemd als voorzitter van de Geschillencommissie Zorgverzekeringen. Hij vervangt Toon van Mierlo, die na twaalf jaar vertrekt vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

De Groot is al geruime tijd werkzaam in de zorgsector. Hij promoveerde op het onderwerp 'tarieven in de gezondheidszorg' Ook was hij hoogleraar Zorgverzekeringsrecht aan de VU en lid van de Gezondheidsraad. De Groot heeft vele publicaties op zijn naam op het gebied van de zorg.

Ook Pieterjan Vonk zwaait af als lid van de Geschillencommissie Zorgverzekeringen. Hij vervulde eveneens de maximale zittingstermijn van twaalf jaar.

SKGZ

De Geschillencommissie Zorgverzekeringen is onderdeel van de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). De SKGZ is door de ministers van VWS en Financiën aangewezen als geschilleninstantie voor de ziektekostenverzekeringen. Alle ziektekostenverzekeraars in Nederland zijn bij de SKGZ aangesloten. De dienstverlening van de SKGZ bestaat uit voorlichting, bemiddeling door de Ombudsman Zorgverzekeringen en bindend advies door de Geschillencommissie Zorgverzekeringen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top