ACTUEEL

Palliatieve zorg gaat samenwerken in coöperatie

Op initiatief van Stichting Fibula en IKNL is de coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) opgericht. Het doel is om organisaties in de palliatieve zorg te verbinden, zorgdomeinen beter op elkaar te laten aansluiten en de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren.

Dat meldt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) op haar website. De coöperatie is in april van start gegaan. Het is de ambitie van PZNL om het mogelijk te maken dat iedereen in Nederland op de door hem of haar gewenste plek en omstandigheden kan overlijden.

Fibula,  de landelijke organisatie van de regionale Netwerken Palliatieve Zorg, en IKNL zijn de eerste leden van de coöperatie. Zij financieren ook het PZNL-bureau. Stichting PaTz is de derde partij die lid wordt en er zijn meer organisaties die belangstelling tonen.

Werkplaats

PZNL is te beschouwen als een werkplaats. De coöperatie start in vier werkgebieden: netwerkvorming, leren & praktijk, registratie & onderzoek en informatie. Van daaruit verbindt PZNL in de uitwisseling van kennis, het delen van informatie, het ontwikkelen van producten en diensten, het organiseren van bijeenkomsten, het doen van onderzoek en het geven van suggesties om de praktijk te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top