ACTUEEL

Mondhygiënisten blij met verruiming bevoegdheden

NVM-mondhygiënisten is blij dat minister Bruins (Medische Zorg) een experiment met taakherschikking in de mondzorg mogelijk gaat maken. Op deze manier kan volgens de belangenbehartiger "de mondhygiënist als dé zorgprofessional in de preventieve mondzorg zijn taken effectiever en efficiënter voor cliënten uitvoeren".

Met de maatregel spreekt Bruins zijn vertrouwen uit in de kwaliteit en deskundigheid van de mondhygiënist op het gebied van het boren van eerste kleine gaatjes, het maken van röntgenfoto’s en het toedienen van verdoving, stelt NVM-mondhygiënisten. De opleiding tot mondhygiënist voorziet al meer dan tien jaar in de nodige kwalificaties en vereisten om de drie handelingen bekwaam en deskundig uit te voeren, aldus de brancheorganisatie in een persverklaring. Door de maatregel zijn mondhygiënisten beter uitgerust om hun taak voor de preventieve mondzorg op zich te nemen.

Manon van Splunter-Schneider, voorzitter NVM-mondhygiënisten: "Door de uitbreiding van de bevoegdheden van de mondhygiënist kunnen cliënten nu beter en sneller geholpen worden, omdat onnodige vertragingen en verwijzingen tussen mondhygiënist en tandarts tot het verleden gaan behoren. Tot nu toe waren mondhygiënisten namelijk verplicht om voor het boren van eerste kleine gaatjes, het geven van verdoving of voor het maken van een foto toestemming van een tandarts te krijgen om deze handeling te mogen uitvoeren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top