ACTUEEL

Máxima Medisch Centrum levert hartzorg aan Nederlandse topatleten

De drie sportcardiologen van Máxima Medisch Centrum (MMC) hebben een officiële erkenning ontvangen van NOC*NSF TeamNL. Dit betekent dat zij officieel de cardiologische screening en zorg bij klachten leveren aan de Nederlandse topatleten.

Het MMC is hiermee landelijk één van de vier ziekenhuizen die deze rol bekleedt. NOC*NSF heeft de afgelopen jaren een team samengesteld van specialisten door heel Nederland. Eerder wees de sportkoepel al het Amsterdam Medisch Centrum, het OLVG en Meander MC aan voor cardiologische zorg aan topatleten. TeamNL chefarts Cees-Rein van den Hoogenband: "We erkennen alleen dedicated specialisten die zich bewezen hebben in de zorg voor onze topsporters. Daar is bij deze cardiologen zeker sprake van."

Cardiologen Hareld Kemps, Jan Hoogsteen en Ruud Spee van het MMC zijn naar eigen zeggen trots op de erkenning. De afgelopen jaren hebben zij al 'vele topsporters' mogen ontvangen in MMC, nu wordt deze zorg ook officieel erkend. De ervaring die ze opdoen bij de behandeling van topsporters kunnen ze bovendien gebruiken bij de hartrevalidatie voor andere patiënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top