ACTUEEL

Zorgen in Flevoland om verdwijnen ggz-bedden

Stichting Cliënten Perspectief (CLIP) GGz Flevoland trekt aan de bel. CLIP maakt zich zorgen over de voortgaande afname van het aantal bedden in de ggz in Flevoland. Als er nog meer wegvallen, kunnen mensen niet meer behandeld worden, aldus CLIP.

Dat meldt Omroep Flevoland op 17 augustus. CLIP reageert op het bericht dat in MC Zuiderzee een ggz-kliniek met zeven bedden verdwijnt door personeelstekort.

Behandelaar

GGz Centraal heeft aangegeven dat cliënten die gebruik maken van die bedden, ergens anders worden geplaatst. Zorginstelling Kwintes heeft ook aangeboden cliënten over te nemen. Maar CLIP betoogt dat dat geen gewenste gang van zaken is, omdat wisselen van behandelaar zeer ingrijpend is. Bovendien zijn ze dan veel verder van huis geplaatst.

Acute ggz

Zilveren Kruis heeft contact gehad met de raad van bestuur van GGz Centraal. De zorgverzekeraar stelt dat de toegankelijkheid van acute ggz-zorg in Flevoland gewaarborgd blijft. Daarnaast wordt gewerkt om de wachtlijsten op te lossen. Volgens CLIP ligt de sleutel niet zozeer in extra geld, maar moeten instellingen beter samenwerken om ggz-cliënten te helpen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top