ACTUEEL

West-Brabant start hulplijn hersenletsel

In West-Brabant gaat op 1 oktober een hulplijn voor mensen met hersenletsel van start. Ook hun naasten en zorgprofessionals kunnen met vragen terecht bij de Breinlijn. De hulpdienst is er voor mensen met alle soorten hersenletsel en van alle leeftijden.

In West-Brabant leven tienduizenden mensen met hersenletsel. Breinlijn is ontstaan uit een samenwerking tussen zes organisaties: Revant, Amarant, Thebe en MEE West-Brabant en de ziekenhuizen Amphia en Bravis. De hulpdienst bestrijkt het gebied van Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht in het westen tot en met Dongen, Gilze-Rijen en Alphen-Chaam in het oosten. 

"Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen gegarandeerd binnen twee werkdagen een reactie", zegt projectleider Nicolle van Hoof. De restverschijnselen van hersenletsel beïnvloeden de belastbaarheid, weet zij. "Zolang mensen met hersenletsel in rustig vaarwater zitten, redden ze zich meestal wel. Maar een ingrijpende gebeurtenis kan ze opbreken. Dat kan uitdagingen opleveren op vele gebieden: wonen, onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en zorg. Hoe regel ik gezinsondersteuning? Waar kan ik sporten? Wie kan mij ondersteunen bij mijn re-integratie?"

Met die vragen kunnen mensen die met hersenletsel te maken hebben terecht bij Breinlijn. De vaste medewerkers van Breinlijn weten veel van de gevolgen van hersenletsel, maar kunnen bij complexe vragen terugvallen op een team van gespecialiseerde deskundigen. Daar zitten een kinderrevalidatiearts en een arbeidsdeskundige in, maar bijvoorbeeld ook een Wmo-klantmanager en een neuropsycholoog.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top