Vastgoed

QuaRijn vervangt Het Zonnehuis door nieuwbouw

QuaRijn vervangt Het Zonnehuis door nieuwbouw

Al langer wil QuaRijn Het Zonnehuis in Doorn vervangen door nieuwbouw. Nu is dan het plan voor een nieuw Zonnehuis dan rond, meldt de ouderenzorgaanbieder. In 2022 moeten de nieuwe gebouwen er staan.

Half november begint de sloop van het huidige pand. Daarvoor komen drie landhuizen in de plaats, de opdracht voor de bouw van de eerste twee is nu gegeven. Peters & Lammerink architecten hebben de gebouwen ontworpen, aannemer Janssen De Jong Bouw en installateur Verstappen van Amelsvoort B.V. gaan de nieuwbouw in de komende jaren mogelijk maken. QuaRijn is de afgelopen periode begeleid door bouwmanagement adviesbureau Hevo.

In het hoofdgebouw komt een gezondheidscentrum. Hierin zal plaats zijn voor een polikliniek van het Diakonessenhuis, de Doornse Apotheek, huisartsenpraktijken Heuvelrug Medisch Centrum en Groeneveld en het Kennis- en Behandelcentrum van QuaRijn. In de nieuwbouw wordt elke afdeling kleinschalig opgezet en zijn alle ruime 1-persoonsstudio's voorzien van eigen sanitair. De wooneenheden krijgen allemaal een gezamenlijke huiskamer met een ruim terras of balkon.

Duurzaamheid

Bij de bouw van de landhuizen staat duurzaamheid centraal, volgens QuaRijn. Er komen dikke muren, het pand wordt gasloos, er komt isolerend glas, brontechnologie die gebruik maakt van warmte en koude uit de bodem en uiteraard zonnepanelen. De bouw gaat gefaseerd gebeuren. QuaRijn wil er op deze manier voor zorgen dat vrijwel alle bewoners vanuit hun huidige woningen direct kunnen verhuizen naar de nieuwbouw.

QuaRijn biedt wonen, welzijn en zorg voor senioren in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Er zijn Kennis en BehandelCentra in Doorn, Leersum en Veenendaal. Bij QuaRijn werken zo'n 1200 mensen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top