Tech

HIP-geld gaat naar e-health

Health Investment Partners (HIP) gaat samen met Bleijenburcht investeren in de e-health-onderneming Sananet, een online aanbieder van e-coaches voor patiënten met chronische aandoeningen zoals IBD, hartfalen, COPD en Parkinson. Het geld is bedoeld om de klantenkring van Sananet sneller uit te breiden en om nieuwe e-coaches te ontwikkelen.

Dat melden HIP, Bleijenburcht en Sananet op 3 oktober. Sananet werkt nu voor zo’n twintig Nederlandse ziekenhuizen en eerstelijns zorggroepen. De e-coaches geven zorgprofessionals continu inzicht in de gezondheid van hun patiënten. Hierdoor kunnen artsen en verpleegkundigen maatwerk leveren aan grote groepen patiënten en tijdig reageren op een achteruitgang in de conditie van de patiënt. Andersom hebben patiënten meer zelfregie, maar ook altijd online contact met hun behandelaar als dat nodig is.

Ambitie

Sananet is in 2008 opgericht door Jan Ramaekers. Samen met medisch specialisten heeft hij e-coaches ontwikkeld als MijnIBDcoach, Mijnhartfalencoach en MijnCOPDcoach. Ramaekers heeft de ambitie om de coaches bij alle ziekenhuizen en eerstelijns zorgroepen in Nederland te implementeren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top