ACTUEEL

Start landelijke datababase uitkomsten revalidatiezorg

In 2019 komt er een landelijke database beschikbaar waarin alle behandeluitkomsten binnen de revalidatiezorg worden vastgelegd. Op 3 oktober hebben Revalidatie Nederland en Reports het contract voor de ontwikkeling, de hosting en het beheer van de Landelijke Databank Uitkomstmaten Revalidatie (LDUR) getekend.

Dat meldt Revalidatie Nederland op 4 oktober. Door systematisch in kaart te brengen wat behandelingen de patiënt opleveren, zet de revalidatiesector een stap naar verdere verbetering van de revalidatiezorg, aldus de organisatie. Zorgverleners gebruiken meetinstrumenten als de PDI en de USER om de voortgang bij patiënten te meten. Met de LUDR zijn deze systematisch te analyseren. Er zullen ook andere meetinstrumenten aan de database worden toegevoegd, zodat van steeds meer behandelingen de resultaten inzichtelijk worden.

De LDUR is een initiatief van Revalidatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen VRA, de Dwarslaesie Organisatie Nederland en de zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis. Reports zet haar Zorgplatform in voor het opzetten en beheren van deze databank.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top