ACTUEEL

Curatoren Slotervaart krijgen bestuurlijke ondersteuning

De curatoren en leiding van het failliete MC Slotervaart in Amsterdam krijgen extra ondersteuning vanuit het ministerie van Medische Zorg en Sport, zowel op bestuurlijk als op zorginhoudelijk gebied. Voormalig bestuurder van Haga Ziekenhuis Chiel Huffmeijer biedt ondersteuning op bestuurlijk vlak.

Dat meldt een woordvoerder van MC Slotervaart op 5 november. Zorginhoudelijk staan cardioloog Martin Schalij van het LUMC en chirurg Robert Pierik van Isala Klinieken hen bij.

Doorstart

De curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot hebben op 5 november de medewerkers toegesproken. Samen met bestuursvoorzitter Mariska Tichem spraken zij over de twee processen waarin MC Slotervaart zit: een biedingsproces om te komen tot een doorstart en voor het geval dat dit niet lukt het voortzetten van de zorg in een ander ziekenhuis, uiteraard met toestemming van de patiënt.

Van Zanten en De Groot willen de medewerkers zo snel mogelijk duidelijkheid geven over hun toekomst. Zij beoordelen nu nauwgezet de tientallen biedingen die partijen doen om het Slotervaart over te nemen. Eind van de week kunnen de curatoren meer vertellen over het lot van MC Slotervaart.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top