ACTUEEL

Curator praat verder met één overnamekandidaat Slotervaart

De curatoren van het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam praten de komende dagen verder met één belangstellende voor overname. Na het weekeinde moet duidelijk worden of dit overleg, waarbij voortzetting van een deel van de zorg inzet is, iets heeft opgeleverd. Amsterdam heeft daarbij een stevige stem in kapittel doordat de gemeente donderdag een voorkeursrecht op de ziekenhuispercelen vestigde.

Er hebben meerdere partijen interesse voor (onderdelen van) het ziekenhuis(gebouw). De curatoren geven echter de voorkeur aan een bod van een partij die “een substantieel deel" van de zorg wil voortzetten op de huidige plek.

Slechts een beperkt aantal van de ontvangen biedingen voldoet aan die wens, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De curatoren hebben alle mogelijkheden en voorwaarden nader bekeken. “Als gevolg van deze analyse en gelet op de uitgebrachte indicatieve biedingen, hebben de curatoren besloten om op dit moment met één partij verder in overleg te treden."

Voorkeursrecht

De gemeente Amsterdam laat zich niet onbetuigd. Met een beroep op de Wet voorkeursrecht gemeenten heeft Amsterdam het eerste recht op koop van de grond waarop het ziekenhuis staat bedongen. Dit betekent dat de eigenaren in casu de curatoren de betreffende percelen bij een eventuele verkoop eerst aan de gemeente moeten aanbieden. Op deze manier kan Amsterdam ongewenste overnamekandidaten buiten de deur houden.

Verschillende raadsfracties hopen op een overname door een coöperatie van zorgverleners. In deze constructie zou de gemeente het vastgoed kunnen kopen en doorverhuren. Wat ook de uitkomst, het personeel heeft op donderdagavond op symbolische wijze de periode als ziekenhuis van de MC Groep afgesloten door de verlichting van de letter ‘MC’ te doven. (Skip/ANP)  

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top