HRM

Topman Gelre Ziekenhuizen moet zich aan salarisnorm houden

Bestuursvoorzitter Michel Galjee van de Gelre Ziekenhuizen krijgt geen toestemming om meer dan 179 duizend euro aan salaris te ontvangen. De ziekenhuisorganisatie heeft tevergeefs geprobeerd om via de rechter een uitzondering te krijgen op de Wet Normering Topinkomens (WNT). Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland, waar dagblad De Stentor over bericht.

Een uitzondering op de WNT kan worden gemaakt bij zorgorganisaties die een omzet van meer dan 500 miljoen euro hebben. Gelre ziekenhuizen zette in 2015 328 miljoen euro om. Gelre Ziekenhuizen vond dat Galjee daarnaast in 2016 voor een complexe taak stond. Galjee moest na een breuk tussen zijn voorganger Jan Fidder en de medische staf orde op zaken stellen in de ziekenhuisorganisatie.

Galjee zou bij zijn aantreden bovendien veel minder verdienen dan zijn collega’s in de raad van bestuur, enkele directeuren en de medisch specialisten in de ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Daardoor zou de kwaliteit in de raad van bestuur in gevaar komen, betoogde Gelre voor de rechtbank.

De rechtbank gaat hier niet in meer en beoordeelt het conflict met de medische staven niet als zodanig uitzonderlijk dat het de zeer bijzondere leiderschapskwaliteiten vereist die afwijking van de WNT-norm rechtvaardigt, aldus De Stentor


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top