ACTUEEL

OM vervolgt in 11 insulinezaken met 4 doden

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt definitief in elf zaken vervolging in tegen de medewerker van verzorgingshuizen in de regio Rotterdam die wordt verdacht van de zogeheten insulinemoorden. De officier van justitie maakte dat vrijdag bekend tijdens een zesde niet-inhoudelijke zitting in deze zaak. In vier van de elf gevallen zijn de slachtoffers overleden.

Verdachte Rahiied A. (22) wordt ervan beschuldigd oudere patiënten zonder noodzaak insuline te hebben toegediend, waardoor ze ziek werden of overleden. Hem wordt moord dan wel poging tot moord ten laste gelegd.

Begin december werd al bekend dat het OM in tien gevallen tot vervolging overgaat, waarin vier personen overleden en zes onwel of ziek werden. Twee zaken waren nog in onderzoek. In totaal zijn vier verdachte gevallen die het OM heeft onderzocht, geseponeerd.

De advocaten van A., die zelf niet aanwezig was, hekelden het feit dat er nog steeds geen volledig einddossier is. Zij willen de forensisch arts horen die de slachtoffers heeft onderzocht, vooral over de waarschijnlijkheid dat A. de patiënten insuline zou hebben toegediend. Ook over het verband tussen de onwelwordingen en het toedienen van insuline hebben ze vragen. Een hoogleraar die gespecialiseerd is in diabetes moet volgens de advocaten eveneens worden gehoord.

Het psychiatrisch rapport over A. wordt pas eind maart verwacht en is volgens zijn advocaten van cruciaal belang in de zaak.

De volgende zitting is op 20 mei. (ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top