HRM

Erasmus MC verdiept samenwerking met EUR en TU Delft

Het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) gaan hun samenwerking op het gebied van geneeskunde, technologie en sociale wetenschappen uitbreiden. De besturen hebben dat in april vastgelegd in een convenant.Zij gaan een gezamenlijke onderzoeks- en onderwijsstrategie formuleren en financieren.

Dat meldt het Erasmus MC op haar website. De partijen willen medische zorg, medisch onderzoek en klinisch handelen naadloos laten aansluiten op de ontwikkelingen binnen de ingenieurswetenschappen en verrijken vanuit het perspectief van de sociale wetenschappen.  Sociaalwetenschappelijk onderwijs en onderzoek, inclusief inzicht in ethische aspecten, draagt bij aan de maatschappelijke acceptatie en financiering van innovaties op het terrein van gezondheid en gezondheidszorg, aldus het academische ziekenhuis en de universiteiten.

Meerwaarde

TU Delft en EUR gaan ook de meerwaarde van nauwere wetenschappelijke samenwerking op andere terreinen verkennen, zoals data science en kunstmatige intelligentie, entrepreneurship, energietransitie in de regio-Rotterdam regio en de haven, urban cities development, en human-robot interactie.

Onderzoekscentra

De samenwerking bouwt voort op de afspraken die TU Delft en EUR al hebben met de Universiteit Leiden, die al een aantal gezamenlijke onderzoekscentra hebben opgeleverd waaronder klinische technologie, het centrum voor protonentherapie Holland PTC en het programma Medical Delta, gericht op de verbinding tussen techniek en gezondheidszorg. Ook is er een samenwerking tussen het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum. TU Delft en Universiteit Leiden trekken samen op in onder meer de gezamenlijke onderzoekschool Casimir, een aantal gezamenlijke opleidingen en gezamenlijke innovatieve onderzoeksprogramma’s.

Domeinen

"De convergentie van technologie en geneeskunde vormt de basis voor grote innovaties binnen de gezondheidszorg", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van de raad van bestuur van Erasmus MC. "Dit beïnvloedt ons perspectief op gezondheid en ziekte, zowel op het niveau van het individu als van onze samenleving. Ik ben er van overtuigd dat een nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines, waarbij kennis, expertise en methodologie uit diverse domeinen samen worden gebracht, een noodzakelijke stap is op weg naar een gezonde toekomst."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top