ACTUEEL

Jeroen Bosch Ziekenhuis wil alle Bosschenaren vitaal maken

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) gaat bedrijven helpen om hun medewerkers gezond en vitaal te houden. Het ziekenhuis heeft als 'ambitie dat in 2025 alle bewoners van ’s-Hertogenbosch en omstreken hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer van Nederland geven'.

Het ziekenhuis ziet het aantal mensen met overgewicht, stress en bewegingsarmoede 'sterk toenemen'. "Veel bedrijven hebben moeite om hier concrete antwoorden op te geven", meldt het JBZ in een persbericht. 

Vitaliteitsprogramma

Bedrijven kunnen een online intake doen, het ziekenhuis ontwikkelt op basis van de resultaten daarvan en programma op maat. Het JBZ zal bedrijven intensief begeleiden tijdens de implementatie van het vitaliteitsprogramma. "Door regelmatig metingen te doen, kunnen we tijdig bijsturen en interventies aanpassen." 

Preventief medisch onderzoek

Het ziekenhuis gaat daarnaast deelnemende bedrijven inzichten geven in preventief medisch onderzoek voor medewerkers. Deelnemende bedrijven kunnen daarnaast gebruik maken van een introductieprogramma om van start te gaan met de ontwikkeling van beleid om gezonde en vitale medewerkers te behouden en te krijgen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top