ACTUEEL

Jeugdzorg op school moet kosten drukken

Verschillende gemeenten in Overijssel denken met jeugdzorg op school de kosten van jeugdzorg te drukken. Door eerder in te grijpen hopen ze wachttijden te verminderen, meldt RTV Oost.

Het idee achter de OJA-pilot (Onderwijs Jeugd Arrangement) is dat jeugdzorgmedewerkers intensief samenwerken met leraren en ouders. Op die manier kan de zorg zo effeciënt mogelijk worden georganiseerd, meldt RTV Oost. Het regionale nieuwsplatform sprak met een vrouw wiens zoon weer thuis kan wonen dankzij de korte lijntjes van de school met jeugdhulp. 

Averechts

RTV Oost spreekt ook met onderwijswetenschapper en psycholoog Bert Wienen. Hij zegt dat de aanpak averechts zou kunnen werken wanneer deze op alle scholen zou worden ingevoerd. Het kan als nadeel hebben dat een psycholoog of psychologisch geschoolde meer problematiek ziet op de school en op afwijkingen gericht bent, zegt hij tegen het regionale nieuwsplatform. "Iedere jeugdhulpmedewerker snapt ook dat er cliënten moeten zijn om een organisatie draaiende te houden. Dat gaat onbewust en met de beste intenties, maar het speelt wel mee." 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top