ACTUEEL

VWS trekt vijf miljoen uit voor leerlingen met ernstige handicaps

De zorg op school voor kinderen met meerdere ernstige beperkingen moet overzichtelijker worden. Gemeenten moeten verantwoordelijk worden voor die zorg en de verschillende potjes daarvoor bundelen, vindt het kabinet. Tot dat is geregeld, komt er vijf miljoen euro op tafel om tegen te gaan dat deze kinderen hulp mislopen.

Leerlingen met een zogeheten ernstige meervoudige beperking moeten nu vaak een beroep doen op allerlei fondsen en budgetten om op school de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Soms verdwalen scholen en ouders in dat oerwoud en zien ze ondersteuningsgeld over het hoofd. Er gaat hoe dan ook veel tijd en energie verloren.

Bundelen

Dat moet anders, vinden minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs). Op een paar plaatsen gaan gemeenten op proef al de verschillende zorgbudgetten bundelen.

Tot het overal zover is, trekt De Jonge vijf miljoen uit om afstemmingsproblemen en administratieve rompslomp tegen te gaan. Deskundigen gaan scholen de weg wijzen naar de beschikbare potjes voor hulp aan deze kinderen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top