Algemeen

Kinderartsen blij met aanpak jeugdzorg

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) is "erg blij" dat het kabinet de problemen in de jeugdzorg wil aanpakken. Ze pleitten daar al eerder voor.

Kinder- en jeugdpsychiaters en kinderartsen zien zich "dagelijks geconfronteerd met kwetsbare kinderen die niet de (curatieve) psychische hulp krijgen die zij zo hard nodig hebben", zo schreven ze al eerder. "Kinderen komen te laat bij medisch specialisten terecht of komen op de verkeerde plek terecht. Ze krijgen niet de hulpverlener die past bij hun zware psychische problematiek mede vanwege lange wachtlijsten en onvoldoende behandelmogelijkheden", stelden genoemde hulpverleners begin deze zomer al vast. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Herman vd Pol

12 november 2019

Eens. Maar om meteen een stelselwijziging er tegenaan te gooien? Als er geen geld bijkomt dan lost ook dat niets op. Ga, als politiek, zowel landelijk, lokaal en regionaal, nou eerst een écht in gesprek met alle partijen alvorens weer in een reflex hierop te reageren. En alsjeblieft, zorg voor meer budget en kostendekkende tarieven.

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

12 november 2019

Kostendekkende tarieven zeker Herman en een stelselwijziging ook, maar inderdaad op basis van inzichten van de zorgverleners. Extra budget is onzin en verdoezelt de problemen. De huidige zorg kan door bureaucratie en vermijdbare controle overboord te zetten 30% goedkoper en als je met preventie begint ipv pas na ziekte, nog eens 30% minder. Dan houd je geld over!

Top