ACTUEEL

Verpleegkundige Radboud mag anoniem getuigen

Een Nijmeegse verpleegkundige die in januari in het Nijmeegse UMC St Radboud is bedreigd door één van de twee gewonde verdachten van het dodelijk scooterongeval wordt op 30 juni als anonieme getuige gehoord door de Arnhemse rechter-commissaris gehoord. Dat meldt De Gelderlander.

Aangifte

Het UMC St Radboud heeft aangifte gedaan om de identiteit van de medewerker af te schermen. De verpleegkundige zelf weigerde om aangifte te doen uit vrees voor represailles. Hij is door justitie als getuige opgeroepen en is verplicht om te komen. Hij kan zich niet op zwijgrecht beroepen. Bij het verhoor zijn ook de advocaten van de verdachten aanwezig. De Beuningse verdachte had al toegegeven dat hij de medewerker had bedreigd en ook zijn spijt betuigd.

Afscherming identiteit

De rechter-commissaris heeft ingestemd met de gedeeltelijke afscherming van de identiteit van de verpleegkundige. Dat heeft de Arnhemse rechtbank bevestigd volgens De Gelderlander. Naam, adres, woonplaats en overige personalia van de verpleegkundige zijn alleen bij de rechtbank bekend. Het openbaar ministerie en de advocaten krijgen deze persoonlijke gegevens niet in handen.

Rechtszitting

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de twee scooterrijders vindt op 13 augustus plaats Komende vrijdag is alleen de pro forma-zitting. De verdachten staan terecht wegens onder meer doodslag in vereniging, dan wel dood door schuld. Justitie weet nog steeds niet wie de bestuurder en wie de bijrijder van de scooter tijdens het dodelijke ongeval was.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top