ACTUEEL

Massaontslag bij MSD in Oss nu definitief

Het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, het voormalige Organon, ontslaat 2175 van de 4500 werknemers. Het Amerikaanse bedrijf voert wereldwijd een herstructurering door in zijn onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen en productie-onderdelen.

Inkrimping en stopzetting

Oss is een van de acht zogeheten Research & Development-locaties van MSD wereldwijd die voor eind 2012 dichtgaat. Ook de activiteiten in Schaijk en bij Nobilon in Boxmeer worden stopgezet. Daarnaast wordt ook de productie van medicijnen op de vestiging in Oss fors ingekrompen.

Sociaal plan

De werknemers zijn donderdag ingelicht, meldde MSD donderdag. Voor de ontslagen medewerkers is een sociaal plan. “De plannen zijn ingrijpend, maar noodzakelijk om, na de fusie met Schering-Plough, ons bedrijf concurrerend te laten blijven”, zegt regionaal directeur Hans Kortlever van MSD voor Midden-Europa. “We beseffen en betreuren de consequenties voor hardwerkende collega's die het bedrijf gaan verlaten. We helpen de getroffen medewerkers zo veel mogelijk bij het vinden van ander werk.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top