ACTUEEL

GGZ Nijmegen vreest overname

Werknemers van de GGZ Nijmegen vrezen voor een Arnhemse 'machtsovername' als gevolg van de fusie die ze tegemoet gaan met de Pompestichting. Dit schrijft dagblad De Gelderlander vrijdag.

Weerstand

De fusie - van GGZ Nijmegen, tbs-kliniek Pompestichting, Overwaal en Gelderse Roos (Wolfheze) - ondervindt steeds meer weerstand onder de 3.500 Nijmeegse medewerkers. De zorg voor cliënten zou in het geding zijn. De ondernemingsraad herkent de onrust. Om meer duidelijkheid te krijgen, wordt een personeelsenquête gehouden. OR-lid Huub Hilgers stelt niettemin dat de fusie doorgaat. In 2011 zou de fusie zijn voltooiing krijgen met de laatste juridische stap: het in elkaar schuiven van de verschillende boekhoudingen.

Ondersteunende diensten

Eerder klonken al protesten bij de ondersteunende diensten. Daar dreigen ontslagen te vallen, terwijl door het ineenschuiven ook werknemers ondergebracht worden op minder populaire locaties. Intussen zijn Jos Poelmann, bestuurslid van de fusieorganisatie Pro Persona en bestuursvoorzitter van de Pompekliniek, de 'Nijmeegse' bestuurder Ron Sponselee en de voorzitter van de raad van toezicht, Paul Burghouts, opgestapt. Volgens ingewijden is aan dit alles een ware machtsstrijd voorafgegaan. De raad van bestuur bestaat alleen nog uit twee voormalig 'Gelderse Roos'-bestuurders, Christoph Hrachovec en Ron Akkerman. Vooral Nijmeegse medewerkers vrezen de gevolgen van wat zij zien als een Arnhemse machtsovername. Die zal naar hun mening ten koste gaan van de patiëntenzorg in Nijmegen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

19 september 2010

Er is alleen maar een mooie brug tussen, waar men prachtig kan zien hoe mooi beide steden en mensen zijn

de patiënt kan dan kiezen,wel of niet over de brug

Leigh24FROST

30 mei 2011

Every body knows that today's life is very expensive, but we need cash for various stuff and not every man earns big sums money. So to receive some <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> or just small business loan will be a right way out.

Top