ACTUEEL

De Sionsberg sluit cardiologie vier weken

De afdeling cardiologie van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaat vier weken dicht. Het doorvoeren van verbeteringen gaat niet snel genoeg volgens bestuurder Krappel van Zorggroep Pasana. Hij heeft daarom dit besluit genomen. Dat meldt Nijsnet.

Beleidsplan

De polikliniek blijft gewoon open, maar neemt geen nieuwe patiënten meer op. In de tussentijd ontwikkelt het ziekenhuis met de cardiologen een beleid waarin de zorg voor Noordoost-Friesland goed wordt geregeld, mede omdat de inspectie dit eist. Krappel zegt hierover ook in gesprek te gaan met collega-ziekenhuizen uit de regio. Na deze vier weken gaat de kliniek gewoon weer open aldus Krappel in Nijsnet.

Cardiologie

De bestuurder heeft ook een knoop door gehakt over de bezetting van de vakgroep cardiologie. De samenwerking tussen de cardiologen verliep niet goed. Dat had de inspectie eerder ook al geconstateerd. Krappel  geeft hen geen nieuwe kans en zegt te kiezen in het belang van de patiëntenzorg en De Sionsberg. Hij heeft één van cardiologen op non-actief gesteld in afwachting van de ontslagprocedure. Krappel benadrukt dat dit besluit niets te maken heeft met de capaciteiten van de cardioloog en dat de patiëntenzorg nooit in gevaar is geweest.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 juli 2011

Hulde aan Krappel
Eindelijk een bestuurder die niet goed samenwerkende artsen durft aan te pakken
Ziekenhuis Sionsberg, is een goed voorbeeld hoe het moet , net als Weert dat ook aktie nam deze week

Daar kan Maasstad nog veel van leren, met haar lakse gedraai en het aanstellen van goedbedoelende professoren zonder de vz RVB en de disfunctionerende microbioloog , aan te pakken

Laat de goede ziekenhuizen niet lijden onder de slechte

Top