ACTUEEL

Betrokken willen snel oordeel over therapeut

Een groep ex-medewerkers en ex-patiënten heeft alarm geslagen over een psychotherapeut in Leerdam, die verdacht wordt van fraude, intimidatie en hersenspoeling. Ondanks een schorsing door het tuchtcollege werkt hij nog met patiënten, zo meldt de Volkskrant.

Ex-medewerkers van therapeut P. van S. zeggen dat zij declaraties moesten indienen voor nooit uitgevoerde behandelsessies, aldus de Volkskrant. Zorgverzekeraars onderzoeken de fraude.  Van Steijn werd oktober 2010 door het Regionaal Tuchtcollege geschorst, omdat hij een patiënte had geïntimideerd en een compleet verkeerde diagnose had gesteld. In afwachting van het hoger beroep bij het Centraal Tuchtcollege mag hij zijn vak echter nog uitoefenen.

Definitief oordeel

De 24 ex-medewerkers en -patiënten willen dat het Centraal Tuchtcollege zo snel mogelijk een definitief  oordeelt velt, zodat “V.S. niet meer slachtoffers kan maken onder andere mensen die in nood zijn hulp inroepen”. Een groep huisartsen meldde de wantoestanden eerder bij de inspectie. Zij verwijzen al een tijd geen patiënten door. In een e-mail ontkent de betrokken therapeut tegenover de Volkskrant de aantijging van fraude.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

beelen

5 augustus 2011

Het is van S en dan niet later gewoon Steijn schriven. Oude regel in Nederland

Top