ACTUEEL

Psychiater moet per direct werk stoppen

Psychiater moet per direct werk stoppen

Psychiater en psychotherapeut M. Verwielen moet per direct haar werkzaamheden in haar praktijk in Lochem neerleggen. Zij is niet bereid of in staat betrouwbare informatie te verstrekken over haar werkzaamheden en afspraken te maken over toezicht, zo heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geoordeeld. De inspectie heeft ernstige zorgen over de praktijk, zo is maandag naar buiten gebracht.

De psychiater en psychotherapeut mag met onmiddellijke ingang geen patiënten meer behandelen.

Aanleiding bevel

Aanleiding voor het bevel was het verzoek van het Regionaal Tuchtcollege (RTC) Zwolle om een onderzoek in te stellen naar het functioneren van Verwielen. Dit verzoek kwam voort uit het feit dat Verwielen niet reageerde op aanschrijvingen van het tuchtcollege, over een klacht van een patiënt over het niet verstrekken van het medisch dossier aan deze patiënt. Het RTC heeft Verwielen een berisping gegeven. Ondanks dat dit is toegezegd, heeft Verwielen nog steeds het medische dossier niet aan haar patiënt verstrekt.

Bedenkingen

Verwielen heeft de inspectie in kennis gesteld van haar voornemen de praktijk te af te bouwen voor 1 januari 2012. De inspectie heeft haar bedenkingen kenbaar gemaakt over de kwaliteit van zorg en over de vraag hoe de kwaliteit van zorg wordt gegarandeerd op het moment dat de praktijk wordt afgebouwd. Dit resulteerde in de afspraak dat Verwielen voor 29 september 2011 een plan van aanpak bij de inspectie zou inleveren. De inspectie heeft dit plan echter nog niet ontvangen. Bij het daaropvolgende inspectiebezoek aan de praktijk is Verwielen niet verschenen en ze bleef ondanks diverse pogingen niet telefonisch bereikbaar. De inspectie heeft geconstateerd dat bij de praktijk diverse klachten binnenkomen over de slechte bereikbaarheid, het niet terugbellen van patiënten en onjuist voorgeschreven medicatie.

Bevel

Het bevel houdt in dat Verwielen met onmiddellijke ingang geen patiënten mag behandelen in de praktijk te Lochem in haar hoedanigheid van psychiater en psychotherapeut. Het bevel wordt pas opgeheven wanneer de inspectie heeft kunnen vaststellen dat de praktijkvoering voldoet aan de eisen van verantwoorde zorg.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

7 november 2011

Het niet verstrekken van een volledig correct medisch dossier aan slachtoffers van medische fouten is in strijd met de WGBO. Dit gebeurt dagelijks en toch....zwijgen de Inspectie Gezondheidszorg en de tuchtrechters en komen de falende artsen ermee weg.
Hoe heeft psychiater M.Verwielen te Lochem de toorn van de IGZ en de tuchtrechters opgewekt? Gaarne nadere informatie.
Vertel en Herstel, Registreer en Leer: www.sin-nl.org

Anoniem

7 november 2011

sluit ggz assen dan ook maar.daar word wat afgesjoemeld met dossiers.ze bevatten onware informatie,er ontbreken delen en er worden papieren vervalst bij ggz assen.

van der zwaag

10 november 2011

ze moeten net als amerika de doodstraf in voeren

prof.leo van der zwaag

Top