ACTUEEL

Drentse ziekenhuizen mogelijk samengevoegd

Drentse ziekenhuizen mogelijk samengevoegd

Zorggroep Leveste Middenveld onderzoekt het samenvoegen van het Scheper ziekenhuis in Emmen en ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, beide onderdeel van de zorggroep. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Met het oog op een eventuele samenvoeging zijn voorgenomen investeringen van 50 tot 60 miljoen euro op beide locaties afgeblazen. Oud-minister Wouter Bos, directeur van zorgadviesbureau KPMG Plexus, rekent in opdracht van Leveste verschillende scenario’s door op hun financiële gevolgen van de toekomstscenario's zijn. Eén van deze scenario’s voorziet in de bouw van een compleet nieuw ziekenhuis.

Samenwerking

Met het oog op de toekomst zoekt de Leveste Zorggroep ook samenwerking met naburige ziekenhuizen. In het kader hiervan ondertekenden Leveste en het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op 29 november een intentieverklaring. Het komende half jaar onderzoeken de ziekenhuizen de haalbaarheid van intensieve samenwerking. Momenteel zijn er tussen beide ziekenhuizen al concrete samenwerkingsverbanden op het gebied van de kaakchirurgie, cardiologie en intensive care.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 december 2011

Het ziekenhuis in Stadskannal ligt in de provincie Groningen en niet in Drenthe. Drentse ziekenhuizen zijn er nog wel in Meppel en Assen.

tjark reininga

1 december 2011

dit onderzoek kan tot weinig anders leiden dan concentratie van Leveste in Emmen en sluiting of verregaande inperking van de vestiging in Hoogeveen. een deel van de cliënten in het verzorgingsgebeid van de vestiging Hoogeveen zal zich dan wellicht liever tot de ziekenhuizen in Meppel of Assen wenden.

Zou ook het Refaja ziekenhuis intensief bij dit project worden betrokken dan wordt het zorglandschap in het oostelijk deel van Drenthe en Groningen wel erg kaal.

Top