ACTUEEL

Onrust binnen Rode Kruis om sluiting zorghotels

Onder leden en vrijwilligers van het Rode Kruis heerst onrust wegens de voorgenomen sluiting van drie zorghotels. Zij voelen zich geweerd van de vergadering zaterdag waarin de ledenraad een besluit neemt over de hotels. Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Vergadering

De hulporganisatie stuurde haar leden onlangs een bericht waarin zij het besloten karakter van de vergadering onderstreept. Volgens de woordvoerster wonen al jaren alleen afgevaardigden van leden de vergadering bij: "Dat is om logistieke redenen besloten. Het Rode Kruis telt duizenden leden, het is niet te doen om met 10.000 man tegelijk een discussie te voeren".

Sluiting zorghotels

Het bestuur handelde uit voorzorg omdat het signalen kreeg dat veel leden toch van plan waren om de vergadering bij te wonen vanwege het beladen onderwerp. “Het voornemen de zorghotels te sluiten, heeft veel emoties en verdriet teweeggebracht”, aldus de zegsvrouw.

Het gaat om de zorghotels IJsselvliedt, De Valkenberg en de Paardestal. De zorghotels worden gebruikt door ernstig zieke en gehandicapte mensen die geen andere mogelijkheden hebben om op vakantie te gaan in verband met de voortdurende zorg die zij nodig hebben. Het Nederlands Rode Kruis is van plan om deze zorghotels te sluiten om kosten te besparen. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top