• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. NSE-ervaringswerk

  Ja, da’s ook een manier: Sorry meneer, u bent nog lang goed genoeg om naar huis te gaan na deze zware operatie, maar er staat een nieuwe zak geld, ehhh pardon, patiënt klaar op de gang dus wij hebben uw vrouw gebeld en ze komt u zo ophalen… Niet klaar is niet klaar en dient dus eerst afgemaakt te worden en anders zou de verzekeraar het gehele DBC moeten terugvorderen

 2. Arne van Oranje

  “Niet klaar is niet klaar en dient dus eerst afgemaakt te worden en anders zou de verzekeraar het gehele DBC moeten terugvorderen”
  Ideaal zou het zo moeten werken maar dat laten de contracten en budgetten in de GGZ niet toe.
  Overschrijdingen van het budget worden door de zorgverzekeraars rücksichtlos teruggevorderd of gewoon niet uitbetaald. Hier is niet of nauwelijks tijdens het lopende contract over te onderhandelen en achteraf al helemaal niet.
  Het verlies noemen de zorgverzekeraars dan een ondernemersrisico voor de zorgondernemer.
  Verder ben je als zorgaanbieder contractueel en wettelijk verplicht om behandelingen af te maken ook al krijg je hier niet voor betaald. Hier heeft een rechter in een recente zaak tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar uitspraak in gedaan in het nadeel van de zorgaanbieder. Als zorgaanbieder zit je dus totaal klem, je wilt mensen helpen maar zorg leveren zonder dat het betaald wordt hou je niet lang vol. Dan moet je helse keuzes gaan maken.