• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Frank Conijn

    Het verhaal van Rutte was inderdaad schimmig. Maar de schimmigheid begon bij het OMT en dan specifiek bij Jaap van Dissel. Die geloofde niet in de werking van mondkapjes, terwijl de Amerikaanse en Europese CDC’s en de WHO ze wel aanraadden. Net zoals de meeste RIVM-evenknieën in andere landen. Van Dissel was zeer hautain bezig.

  2. Kees Schetters

    De mondmaskers die er wel waren waren voor de IC’s . Het was een keuze van de regering om die niet aan de verpleeghuizen beschikbaar te stellen. met alle gevolgen voor die sector, zoals veel besmettingen, hoge sterftecijfers en personeel dat ziek werd. Sommigen hebben nog steeds last van long covid. Als schaarste die keuze niet beïnvloedt heeft zou dat betekenen dat de regering toen niet wist dat bij luchtweginfecties mondmaskers de besmettingskans verkleinen. Of het zou betekenen dat de regering nog steeds denkt dat wij in fabels geloven. Laten we het er maar op houden, dat dat de regering de ouderen wilde beschermen, maar de beschermingsmiddelen liever aan de ziekenhuizen wilde geven dan aan de ouderenzorg, omdat er nu eenmaal gekozen moest worden.