ACTUEEL

Catharina start met ingrijpende verbouwing

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft op 2 februari het officiële startschot gegeven voor een grootscheepse renovatie. Met de verbouwing is 132 miljoen euro gemoeid.

De plannen voorzien ondermeer in een bouw van een nieuwe polikliniek. Deze wordt in 2013 in gebruik genomen. Daarnaast worden alle negentien verpleegafdelingen grondig vernieuwd. De laatste verpleegafdeling is in 2017 klaar.

Zorgvraag

Met de verbouwing wil het Catharina Ziekenhuis inspelen op de veranderende zorgvraag. Door onder meer de vergrijzing zijn er straks steeds meer mensen die zorg nodig hebben. Naast kwalitatief hoogwaardige zorg willen patiënten meer privacy, meer comfort en meer ruimte. "Onze huidige verpleegafdelingen voldoen niet meer aan het patiëntencomfort van deze tijd" , zei bestuursvoorzitter Piet Batenburg vorig jaar in het Eindhovens Dagblad. "We willen met deze renovatie op de eerste plaats de klantgerichtheid verbeteren en werken aan een betere uitstraling."

Flexibel

Het Catharina maakt van de verbouwing ook gebruik om het ziekenhuis efficiënter in te richten. Zo komen  alle poliklinieken bij elkaar, waardoor ze makkelijk vindbaar zijn voor patiënten. Ook de onderzoeks- en behandelkamers zitten straks allemaal bij de betreffende polikliniek. Hierdoor hoeven patiënten niet meer op verschillende locaties in het ziekenhuis te zijn. Daarbij worden de werkruimtes flexibel opgezet, zodat ze makkelijker kunnen worden aangepast aan een groeiende patiëntenstroom.

Aanbesteding

De bouw voor het nieuwe polikliniekgebouw is aanbesteed aan de firma’s Heijmans (bouw)  en Wolters en Drost (technische installatie). Voor de renovatie van het beddenhuis wordt nog een aanbesteding uitgeschreven.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top