ACTUEEL

Steeds meer demente ouderen thuis

Steeds meer demente ouderen blijven thuis wonen. De populatie van de zorgcentra zal in de toekomst vrijwel uitsluitend uit demente ouderen bestaan, die niet thuis verzorgd kunnen worden. Dat verwacht Lia de Jongh, voorzitter van de raad van bestuur van Magenta Zorg, aanbieder van ouderenzorg in de regio Alkmaar.

Ontwikkeling

Grote zorgaanbieders in de regio bezinnen zich in het ’platform dementie’ al jaren op deze ontwikkeling. Van de tien mensen met een vorm van dementie worden er zeven thuis verzorgd. In de nabije toekomst is dit acht van de tien. De kans op dementie groeit naar mate de leeftijd vordert. Doordat mensen gemiddeld steeds ouder worden, zal het aantal ouderen met een vorm van dementie ook verder toenemen.

Kleinschalige projecten

Magenta Zorg zet in op kleinschalige projecten verspreid over de regio in plaats van de oude grote ziekenhuisachtige verpleeghuizen. “We streven er naar mensen zo lang mogelijk in hun oude vertrouwde omgeving te laten. Als het thuis niet meer gaat, dan willen we zorg bieden in kleine eenheden van zeven cliënten”, zegt De Jongh in het Noordhollands Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top