ACTUEEL

Or Emergis kritisch over fusie met Parnassia Bavo

In zijn huidige vorm kan het fusieplan van Emergis (instelling voor geestelijke gezondheidszorg), dat wil samengaan met de veel grotere Parnassia Bavo Groep, niet doorgaan, vindt de ondernemingsraad. Dat meldt Omroep Zeeland.

Formuleringen

De ondernemingsraad heeft Bedrijfseconoom Hans Schenk, specialist op het gebied van fusies, ingeschakeld om het plan te bestuderen. Schenk had nogal wat kritiek op formulering in het plan. Wim van Gogh, voorzitter van de ondernemingsraad, wil van de raad van bestuur graag een betere onderbouwing van de redenen voor de fusie. De or staat nog steeds open voor het idee om samen te gaan met Parnassia, maar niet volgens de huidige plannen.

De raad van bestuur van Emergis wil de fusie doorzetten. Anders zou het onderdelen van het bedrijf moeten afgestoten. Schenk stelt dat dat een veel te somber beeld is.

Fusieplan

Ggz-instellingen Emergis en Parnassia Bavo Groep hebben hun voornemen te fuseren medio december voorgelegd aan de medewerkers, ondernemingsraden, centrale cliëntenraden en de vakgroepen. Het fusiebesluit hing al geruime tijd in de lucht. Sinds begin 2011 hebben de twee instellingen een nauwere samenwerking onderzocht. Aanvankelijk ging het daarbij om samenwerking met behoud van zelfstandigheid voor Emergis. Vanwege de kwetsbare positie van het relatief kleine Emergis is in december gekozen voor versmelting.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koppenol

8 februari 2012

Het draait allang niet meer om mensen in Nederland, zeker bij Parnassia-Europoort-Bavo (vroegere "riagg) niet. Dollartekens dat is het enige.....Afbraak.

Top