ACTUEEL

ADHD-ers in actie tegen verplichte rijbewijskeuring

ADHD-ers in actie tegen verplichte rijbewijskeuring

GGZ-organisatie The Busy People en belangenvereniging voor ADHD-ers Impuls zijn een landelijke online actie gestart tegen de “dure en onterechte” maatregel van minister Schultz en het CBR. Mensen met ADHD of autisme moeten bij hun rijbewijsaanvraag melden dat zij deze diagnose hebben. De rest van hun leven moeten zij vervolgens iedere drie jaar op eigen kosten worden gekeurd.

Onnodige kosten

Volgens The Busy People en Impuls verplicht de maatregel mensen met ADHD alleen maar om honderden euro’s per keuring uit te geven. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het CBR kunnen niet aangeven of de maatregel daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken. Onderzoek wijst bovendien uit dat mensen met ADHD-medicatie even goed rijden als de gemiddelde Nederlander.

Ook diverse psychiaters bestrijden de noodzaak van de terugkerende keuring. De gevolgen van ADHD en autisme worden namelijk in de loop van de jaren hoogstens minder, waardoor een eenmalige keuring zou kunnen volstaan.

Online vragenlijst

Volwassenen met ADHD en autisme worden opgeroepen de online vragenlijst in te vullen en hun ervaringen te melden. De resultaten worden over twee weken aangeboden aan de minister. Schultz kreeg onlangs ook al enkele Kamervragen van de SP over dit onderwerp.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing, huisarts

9 februari 2012

Hoe kunnen ze dat weer bedenken? Zo kun je nog op nog meer manieren geld verdienen aan burgers.

Juspol

9 februari 2012

Ach wanneer een ernstig borderliner-vrouw het flikt om met een doos wijn achter het stuur te gaan zitten plus dochter zonder rijbewijs laat rijden van 17 jaar oud, zie je niemand...
Ik kan me wel voorstellen dat er een meldplicht komt voor artsen. Die is er eigenlijk ook trouwens. Immers die weten van de zogeheten veiliegfe en onveilige lijst..Tja geachte Minister gebruik nu eindelijk eens een keer het verstand want dat CBR heeft al diverse malen mensen voor niks de stront in weten te trappen. Letterlijk. En dan zie je alkleen een excuusbriefje waar mensen weliswaar wat aan hebben doch het stelt geen r..t voor. Betaal dan ook gedupeerden door het CBR maar uit de gevolgen zou ik zeggen. Wel eerlijk blijven politiek. Dat waren jullie nu al tientallen jaren niet namelijk niet alleen op dit terrein.

Esther

10 februari 2012

Laf,makkelijk, brutaal en arrogant idee van VVD: over de rug van de kwetsbaren...
En dat terwijl niet eens aangetoond is of en wat het effect van mensen in het verkeer met ADHD is....
En wat volgt hierop: laag IQ, te dik, te oud, te arm, te gehandicapt.......
En maar plukken voor onze staatskas bah

Top