ACTUEEL

Brussel wil veiliger medische hulpmiddelen

De Europese Unie wil veiliger medische hulpmiddelen. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, riep donderdag op tot onmiddellijke maatregelen om misstanden te bestrijden.

PIP-schandaal

Brussel reageert daarmee op het schandaal rond minderwaardige borstimplantaten van de Franse fabrikant PIP. Europees Commissaris John Dalli (Gezondheid) zegt zeer bezorgd te zijn over de mogelijke gevolgen van deze implantaten voor de gezondheid van de betrokken vrouwen.

Toezicht op producent

Dalli roept de EU-lidstaten op met spoed onder meer het toezicht op producenten te verbeteren. Daarnaast wil de commissie nog voor het zomerreces de huidige Europese regels aanscherpen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

9 februari 2012

Het experimenteel implanteren van het hulpmiddel teflon zonder toestemming van de patient en het collegiaal doodzwijgen van de invaliderende en levensbedreigende gevolgen is ook een misstand passend bij de zwijgafspraak van artsen tav slachtoffers van medische fouten.
Skipr toont selectieve verontwaardiging.
Vertel en Herstel, Registreer en Leer: www.sin-nl.org

Jaspers

10 februari 2012

De eerste reflex van Brussel (en Den Haag) is altijd weer: Regels Aanscherpen!

Een medisch hulpmiddel dat (meestal) geen toegevoegde waarde heeft voor de zorg, zorgt nu voor aanscherping voor alle medische producten. PIP bedankt!

Het gevolg is dat de goede innovatieve producten leiden onder de kwade, het nog moeilijker wordt om medische producten op de markt te zetten en de zo nodige technische innovaties maar zeer moeizaam van de grond komen.

Dus niet regels aanscherpen, maar zinvolle regels voor verschillende type producten.

Top