ACTUEEL

Westfriesgasthuis mag bouwen

De gemeente Hoorn is akkoord met de nieuwbouwplannen van het Westfriesgasthuis .Zodra ook de zorgverzekeraars definitief groen licht hebben gegeven, kan de schop in de grond om de nieuwbouw te realiseren.

De nieuwbouwplannen omvatten uitbreiding aan de westkant van het ziekenhuis. Daarin komen onder meer een moeder en kindcentrum en een dagbehandelingcentrum. Ook worden alle verpleegafdelingen in de nieuwbouw ondergebracht.

Comfort

“Met de nieuwbouw kunnen we veilige, persoonlijke en complete ziekenhuiszorg dichtbij huis blijven garanderen”, licht bestuurder Hugo Keuzenkamp de nieuwbouwplannen toe. “Uitgangspunt is dat we met deze uitbreiding nog beter kunnen inspelen op wensen van patiënten. De inrichting en indeling bieden meer comfort en privacy, wat het herstelproces van onze patiënten bevordert. Er komen bijvoorbeeld meer eenpersoonskamers waarin familie kan blijven overnachten.”

Flexibel

De nieuwbouw is volgens Keuzenkamp ook nodig om de voorspelde demografische groei in de regio op te vangen. Dit betekent niet dat het ziekenhuis a priori uitbreidingsplannen heeft. “We zijn met de nieuwbouw flexibel genoeg om zowel groei als krimp op te vangen”, reageert Keuzenkamp. “De nieuwbouw maakt efficiënt werken eenvoudiger omdat alle verpleegafdelingen zich in één deel van het ziekenhuis zullen bevinden. Het aantal bedden kan daardoor zelfs iets afnemen. Uitwisseling van apparatuur en personeel is dan een stuk eenvoudiger.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top