ACTUEEL

Jeugdzorg Amsterdam biedt wethouder protocol aan

Amsterdamse jeugdhulporganisaties verbeteren hun samenwerking op basis van een nieuw protocol dat ze op donderdag 7 mei aanbieden aan wethouder Marijke Vos.

Samenwerking is niet optimaal

Het gaat om de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, het team kindermishandeling van het Academisch Medisch Centrum (AMC), het Meldpunt Kindermishandeling en de William Schrikker Groep. De samenwerking tussen de jeugdhulporganisaties verloopt “absoluut niet vloeiend”. Dit kan volgens kinderarts Rian Teeuw, voorzitter van het team kindermishandeling in het AMC, tot gevaarlijke situaties leiden. Met het protocol pakken de organisaties problemen aan die al langer bestaan. “Als uit huis geplaatste kinderen met een medische aandoening bij het AMC terechtkwamen, wisten wij vaak niet wie hen begeleidde, of ze bezoek mochten ontvangen en was de gezinsvoogd vaak niet bereikbaar”, legt de kinderarts uit.

Draaiboek helpt bij bestrijding kindermishandeling

Per jaar hebben de artsen van het AMC ongeveer 135 keer het vermoeden dat er kindermishandeling in het spel is. Daarom is er nu een draaiboek opgesteld waarbij jeugdzorgorganisaties alle stappen van tevoren met elkaar bespreken. Kinderarts Teeuw: “We volgen een kind voortaan net zo lang tot we tevreden zijn met de situatie.” (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top