ACTUEEL

Winter ziet mogelijkheden in De Sionsberg

Winter ziet mogelijkheden in De Sionsberg

Zorgondernemer Loek Winter heeft belangstelling voor het noodlijdende ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De Sionsberg zou de boot volgens LC afhouden.

De plannen van Winter voorzien in handhaving, inclusief cardiologie, en mogelijk zelfs uitbreiding van het bestaande zorgaanbod. De sleutel hiervoor zou liggen in samenwerking met ziekenhuizen van buiten de regio. De Sionsberg ziet vooralsnog meer in een oplossing binnen Friesland. Het Dokkumer ziekenhuis besloot in januari tot inkrimping waarbij complexe zorgfuncties als acute zorg, cardiologie, en oncologie worden afgestoten. Het ziekenhuis studeert nog op de toekomst van acute verloskunde.

Prematuur

De PvdA in de gemeente Dongeradeel, waar Dokkum deel vanuit maakt, vindt de gekozen koers prematuur. Volgens de PvdA is mogelijke betrokkenheid van Winter categorisch genegeerd. De raad van toezicht had bij het maken van de toekomstplannen naar het oordeel van de PvdA ook met Winter moeten praten. Winter stak recentelijk ook de helpende hand toe bij de doorstart van de failliete Zonnehuizen. Eerder al hield hij de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Dronten overeind.  

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

17 februari 2012

Winter heeft geen oog voor de belangen van de zittende medisch specialisten. Hij werkt graag met specialisten in loondienst die dus veel minder verdienen. Het heeft pas zin om met Winter te praten als het gehele ziekenhuis wordt bedreigd met een faillissement. Tot dat moment zal de meerderheid van de specialisten tegen zijn en heeft het dus geen zin om onderhandelingen in te gaan.

Voor Dokkum en de patiënten zou een faillissement en overname door Winter wellicht wenselijk zijn, maar gelukkig hebben zij het niet voor het zeggen in een ziekenhuis!

Schulte

17 februari 2012

De RvT van de Sionsberg zou zich moeten realiseren dat zij de stakeholders het best dient met een faillissement. Dat zal voor menig RvT-lid een lastig te volgen redenering zijn, maar uiteindelijk is het voortbestaan van het ziekenhuis misschien het meest gediend met een faillissement.

Anoniem

19 februari 2012

@ Schulte. Zijn de medisch specialisten geen stakeholders dan? En daarbij, RvT zullen het overleven van de organisatie boven alles plaatsen, immers bij een faillissement wordt de RvT ook opgeheven.

Anoniem

22 februari 2012

Deze meneer moet je als medisch specialist nooit je ziekenhuis binnenhalen.
Alle medisch specialisten in Lelystad kunnen je hierover vertellen.
Hij behandeld ze als vuile productiemedewerkers en gaat elke discussie uit de weg.
Je krijgt een Noord Koreaanse cultuur in je instelling als deze meneer zich ermee bemoeit.

Top