ACTUEEL

Scepsis over Zorgresort in Zeeuws natuurgebied

Medisch Maatwerk Nederland Ontwikkeling (MMNO), wil het eerste landelijke Zorgresort voor hartpatiënten graag in natuurgebied De Schelphoek bij Serooskerke vestigen. Deze locatie ligt gevoelig, omdat het een kwetsbaar natuurgebied is.

Zorgresort

Het zorgresort krijgt 100 tot 120 (zorg)hotelkamers, een diagnostisch centrum, een horecagelegenheid en informatievoorziening van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Oosterschelde. Patiënten kunnen hier herstellen en revalideren. Verder voorziet het zorgresort in preventieve zorgprogramma’s en levert het diensten om een gezondere levensstijl te bevorderen.

Kwetsbaar natuurgebied

Onderzoeksbureau Royal Haskoning voert een gebieds- en natuuronderzoek. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten in april of mei 2012 bekend. Deze zijn bepalend voor de verdere uitwerking van het plan. Uit een eerste toetsing blijkt dat er een MER-procedure doorlopen moet worden, oftewel onderzoek naar de milieu-effecten. MMNO zegt zich zeer bewust te zijn van de kwetsbaarheid van het natuurgebied. Daarom is een belangrijk onderdeel van het plan dat het initiatief het natuurgebied een kwaliteitsimpuls moet geven. MMNO onderzoekt daarom samen met onder andere Staatsbosbeheer op welke onderdelen de natuur versterkt kan worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top