ACTUEEL

Flevo hoeft opleider niet schadeloos te stellen

Flevo hoeft opleider niet schadeloos te stellen

Het Flevoziekenhuis in Almere hoeft de schadeclaim van bijna vier ton van opleidingsinstituut Avicenna niet te betalen. Zo heeft het gerechtshof in Leeuwarden vorige week geoordeeld. Het hof vernietigde het eerdere vonnis van de rechtbank. Avicenna beraadt zich nu op juridische vervolgstappen, meldt Medisch Contact.

Conflict

Het conflict ging over de vraag of er al dan niet een overeenkomst voor trainingen in 2008 en 2009 is geweest tussen het ziekenhuis en het opleidingsinstituut. Het ziekenhuis had in 2007 Avicenna ingehuurd voor leiderschapstrainingen stafleden, medisch managers en vakgroepvoorzitters. In het najaar van 2008 stond bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus, toen net aangetreden in die functie, op het punt een vervolgcontract te ondertekenen voor een management development-programma. De kosten daarvan bedroegen voor 2008 twee ton en voor 2009 vier ton. Op het laatste moment werd hiervan afgezien. Schraverus zou het bureau CMC hebben verkozen, waar zijzelf partner was geweest. Dat zegt Avicenna-directeur Frank Seine in medisch Contact.

Schadeclaim

Volgens Avicenna was de overeenkomst al tot stand gekomen en diende een schadeclaim in van ruim 375.000 euro. De rechtbank stelde in Avicenna in het gelijk in 2010. Daarop ging het Flevoziekenhuis in hoger beroep. Omdat er geen contract was getekend, bleken de toezeggingen die het ziekenhuis had gedaan, waardeloos.

Akkoordverklaring

Avicenna-directeur Frank Seine zegt in Medisch Contact: “Wij beschikken over een akkoordverklaring van de directeur, die de onderhandelingen in naam van Schraverus voerde. Het voelt alsof je een schuldbekentenis op zak heb, die door een rechterlijke instantie waardeloos wordt verklaard.” Hij overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top