ACTUEEL

Onderzoek AMC en Erasmus MC bekroond met prijs

Een gezamenlijk medisch onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam en het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam heeft een Cozzarelli Prijs in de wacht gesleept. Het toonaangevende tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) beloonde daarmee een onderzoek naar het gebruik van een warmtebehandeling tijdens een chemokuur of bestraling.

Tumor-onderzoek

De Nederlandse onderzoekers verklaarden waarom het verwarmen van een tumor helpt bij de bestrijding ervan. De warmte schakelt namelijk een herstellend mechanisme van cellen uit. “Die ontdekking geeft verder onderzoek een impuls en ook onderzoeken naar DNA-reparatie hebben er veel baat bij. Mogelijk leidt dit tot nieuwe therapieën”, aldus onderzoeker Przemek Krawczyk.

Cozzarelli Prijs

Het PNAS kiest 6 winnaars in verschillende categorieën uit totaal 3800 artikelen. “Een hele eer dat wij dan winnen en ontzettend onverwacht. We waren al trots op het artikel en dit is een verdere beloning”, jubelde Krawczyk. De prijs, die is vernoemd naar een voormalig hoofdredacteur van het blad, wordt op 30 april in Washington uitgereikt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top