ACTUEEL

Verzekeraars zwichten voor duurdere tandarts

Verzekeraars zwichten voor duurdere tandarts

Enkele zorgverzekeraars zijn gezwicht voor de hogere kosten van tandartsen. VGZ en CZ hebben de maximale vergoedingen geschrapt en betalen nu de gehele rekening, terwijl andere zorgverzekeraars dat niet doen. Dat meldden verschillende woordvoerders.

Maximale tarieven geschrapt

Zowel VGZ als CZ kreeg veel klachten van klanten. Die moesten, ondanks een goede aanvullende verzekering, toch bijbetalen omdat de tarieven van hun tandarts veel duurder uitvielen dan de zorgverzekeraars hadden ingecalculeerd. De verzekeraars vergoedden namelijk maar tot een vastgesteld maximum voor een specifieke behandeling. “Je kan dat de klanten nauwelijks uitleggen. Vandaar dat we de maximale tarieven schrappen, al kost het miljoenen”, aldus CZ.

Blanco cheque

Achmea laat weten dat ze het te vroeg vindt voor deze maatregel, al zijn “de tarieven wel onderwerp van gesprek”. Dat liet een woordvoerster weten. “We moeten ook naar de langere termijn kijken. Je geeft een blanco cheque aan tandartsen om de tarieven opnieuw te verhogen.” (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Trossel

12 maart 2012

En hier zien we nu eindelijk het effect van marktwerking in de zorg. Het vaststellen van de prijzen voor tandheelkundigezorg wordt vrijgegeven. Daar de vraag nog altijd groter is dan het aanbod en omdat kwaliteit zijn prijs heeft, stijgen de prijzen.
De verzekeraars zwichten vervolgens onder de druk van de clienten omdat zij, bij het niet nakomen van de toezeggingen aan de verzekerden, klanten zullen gaan verliezen.
Het eerste effect zie ik niet graag terug in de rest van de zorg. Het tweede effect is zoals het hoort in een markt waar de consument kan kiezen.

Top