ACTUEEL

Veel meer dronken meisjes naar eerste hulp

Het aantal meisjes dat met een alcoholvergiftiging op de eerste hulp in het ziekenhuis belandt, is tussen 2005 en 2010 verdubbeld. Dat stelde de stichting Consument en Veiligheid vrijdag in een rapport waarin de cijfers van de afgelopen jaren zijn geanalyseerd.

Alcoholvergiftiging

Jaarlijks worden 2300 jongeren tussen de 10 en 24 jaar met een alcoholvergiftiging behandeld. Ruim de helft van hen (57 procent) is tussen de 15 en 20. Bij meisjes in die leeftijd nam het aantal alcoholvergiftigingen “explosief” toe met 101 procent, aldus de stichting. Het aantal dronken jongens van dezelfde leeftijd dat op de spoedeisende hulp moest worden geholpen, steeg met 66 procent.

Toename

De forse toename onder jongeren met een alcoholvergiftiging deed zich vooral voor van 2005 tot en met 2007. Daarna is het aantal redelijk stabiel gebleven.

Letsel door alcohol

Uit de cijfers blijkt verder dat gemiddeld 24.000 jongeren tot 25 jaar op de spoedeisende hulp terechtkomen met letsel door een ongeval of geweld waarbij sprake was van alcoholgebruik. In 16.000 gevallen had het slachtoffer drie of meer glazen gedronken in de 6 uur voor het incident. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top