ACTUEEL

Baldadige kraaien teisteren ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht waarschuwt bezoekers van de locatie Dordwijk voor baldadige kraaien. Door kiezelstenen uit de lucht te laten vallen hebben de kraaien de afgelopen twee maanden vier glazen platen vernield van de overkapping van de Kiss & Ride-strook.

Het ziekenhuis kwam de oorzaak van de aanvankelijk onverklaarbare glasschade op het spoor toen een bezoeker meldde op de schouder te zijn geraakt. Kraaien op het dak van de kantoortoren duwen kiezels over de dakrand, of vliegen ermee weg en laten ze vallen.

Waarschuwing

Nu de vermoedelijke oorzaak bekend is, wordt met grote spoed aan een oplossing gewerkt, zo meldt het ziekenhuis. Tot zolang worden passanten met borden gewaarschuwd voor het mogelijke risico van vallende kiezels. Volgens het ziekenhuis is de kans om geraakt te worden zeer klein.

Vogelexpert

Waarom de kraaien sinds de oplevering van het pand in 2010 niet eerder steentjes hebben laten vallen, is onduidelijk. Het ASZ heeft een vogelexpert in de arm genomen. Als oplossing wordt gedacht aan verjaagtechnieken, maar ook aan bouwkundige aanpassingen, zoals pinnen op de dakranden en gaas over de steentjes. Het ziekenhuis houdt zelfs de optie open om de kiezels op het twaalf verdiepingen tellende gebouw volledig te vervangen door platte tegels.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hoek

30 maart 2012

Typisch een gevalletje voor de animal cops dacht ik zo!

Top