ACTUEEL

Orde wil doelmatig voorschrijven stimuleren

Om het kostenbewustzijn onder medisch specialisten te bevorderen is de Orde van Medisch Specialisten (OMS) de campagne ‘Kwaliteit is ook doelmatigheid: schrijf bewust voor’ gestart. Volgens de orde draagt doelmatig voorschrijven bij aan het behoud van betaalbare zorg van hoge kwaliteit.

Onder het motto ‘Goedkoop als het kan, duur als het moet’ publiceerde de orde vorig jaar een leidraad om medisch specialisten te ondersteunen bij hun keuzes rond het voorschrijven van geneesmiddelen. De leidraad adviseert de generieke namen van geneesmiddelen te gebruiken bij het voorschrijven en waar mogelijk een medicijn te kiezen dat door meerdere fabrikanten geleverd wordt. Daarnaast adviseert de leidraad om na te gaan of gelijkwaardige goedkopere therapeutische alternatieven beschikbaar zijn.

App

Om de leidraad hernieuwd onder de aandacht te brengen is de orde nu een campagne gestart. Als onderdeel hiervan zal de orde dit voorjaar een App lanceren waarmee medisch specialisten in één oog opslag zicht krijgen op therapeutisch gelijkwaardige alternatieven voor geneesmiddelen en de bijbehorende prijzen. Deze App is een vervolg op de leidraad en wordt in samenwerking met het ministerie van VWS ontwikkeld.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Michel

17 april 2012

Positief voorbeeld gedrag van de medisch specialisten dat navolging verdient van de (huis) artsen!

Top